Kalenterin tekijät

Metsän aika -kalenterin on luonut kolme naista, joita yhdistää rakkaus metsään.

Riitta Suominen – runot ja aforismit

”Olen kirjoittaja. Luon tekstiä laaja-alaisesti markkinointiviestinnästä aforismeihin, sisällöntuotannosta runouteen. Tekstejäni on julkaistu ja palkittu, ja parin viime vuoden aikana olen alkanut suhtautua tavoitteellisemmin juuri luovaan kirjoittamiseen.

Olen lounaissuomalainen. Minulla on juuret ja koti paikallisessa maaperässä, sen pelloissa, rantamaissa ja peruskalliossa. Siivet olen kuitenkin saanut Karjalan koivikoista ja laulumailta, äitini suvusta.

Olen luontoihminen. Oivalsin tuon vasta vähän aikaa sitten jonkun kommentoidessa, että runoissani on paljon metsää ja luontoa. Niinhän niissä on, maatilalla kasvaneelle syntyy luontosuhde luonnollisesti ja se kantaa läpi elämän.

Olen kesytetyn luonnon ystävä. Pidän myös puistoista ja puutarhoista. Mummuna haluaisin siirtää rakkauden luontoon myös lastenlapsilleni. Samalla mutkattomalla alleviivaamattomalla tavalla, johon itse olen kasvanut.”

Taina Kaarto – kuvitus

”Olen graafinen suunnittelija ja vakavasti valokuva- sekä maalaustaidetta harrastava kahden nuoren äiti Loimaalta. Elämääni on aina hallinnut vahva kauneudenkaipuu ja voimakas visualisointi.

Olen voimakkaasti tunteita kokeva ja hakenut luonnosta rauhaa ja seesteisyyttä sähäkän arjen ja työelämän vastapainoksi. Niinpä metsästä on tullut minulle vuosien myötä erittäin rakas ystävä. Metsässä puran iloni ja murheeni.

Rakastan metsää kaikkina vuodenaikoina; sieltä löytyy aina kauneutta ja kuvattavaa. Kuljen metsässä kamera kaulassa; jotain ihanaa voi puun takaa tulla vastaan.

Valokuvista työstän kuvituksia ja tauluja editoimalla, sekä päälle maalaamalla. Kuvituskuvia teen tilauksesta eri tarkoituksiin. Näyttelyitä pidän sopivien tilaisuuksien tullessa, kuulun virkeään Loimaan Taideseuraan.” – Taina Instagramissa.

Maarit Soini – taitto

”Olen turkulainen kahden ihanan nuoren äiti, graafinen suunnittelija ja yrittäjä. Olen työskennellyt parikymmentä vuotta visuaalisen suunnittelun parissa. Mielekäs työ vie aika lailla aikaani, minkä vastapainoksi harrastan mm. valokuvausta.

Pitkäaikainen haaveeni luontoon liittyvästä työprojektista on toteutunut metsäaiheisen viikkokalenterin muodossa – saan toimia kahden upean ystävän ja taiteilijan kollegana.

Asun rauhoitetun metsän reunassa. Käyn siellä usein kävelyllä ”maadottamassa itseni”. Metsä on peurojen, kettujen ja liito-oravien koti, jossa puut saavat kasvaa rauhassa vanhoiksi. Näen kotini ikkunoista, miten korkea puurivistö muuttaa muotoaan vuodenaikojen mukaan. Täydelliset maisemat! Kaupungissa sijaitseva, villi, suomalainen metsä.”

Vastaa