Kalenterin tekijät

Riitta Suominen - Metsän aika -kalenterin runot ja aforismit

Riitta Suominen – runot ja aforismit

Olen sanallistaja: ajattelija ja kirjoittaja. Kirjoitan työkseni ja huvikseni ja olen julkaissut runokokoelman Kide vuonna 2020. Aforismejani on palkittu useissa kilpailuissa. 

Olen lounaissuomalainen. Minulla on juuret ja koti paikallisessa isänmaassa, sen metsissä ja pelloissa, rantamailla ja kallioilla. Siivet olen saanut äitini suvulta Karjalan koivikoista ja laulumailta. 

Olen luontoihminen. Konstailematon luontosuhteeni on syntynyt jo lapsuudessa. Mummuna haluan välittää samanlaisen kokemuksen lastenlapsille ja toivon, että pystymme säilyttämään luonnon monimuotoisuuden tuleville sukupolville. 

Petriina Puotiniemi Metsän aika kalenterin 2022 valokuvaaja

Petriina Puotiniemi – valokuvat

Olen harrastajavalokuvaaja pieneltä luonnonläheiseltä paikkakunnalta Uudeltamaalta. Perheeseeni kuuluu aviomieheni lisäksi lukioikäiset kaksostyttäremme. 

Valokuvaus ja luonto ovat kuuluneet aina elämääni; lapsuudessa mökillä ja saaristossa vietetty aika on saanut metsän ja luonnon tuntumaan toiselta kodilta, turvapaikalta jossa mieli rauhoittuu. Aktiivisena valokuvausharrastukseni alkoi vuonna 2015. 

Valokuvaan mieluiten maisemaa ja luontoa eri vuodenaikoina. Pidän erityisesti aikaisista aamuista jolloin luonto heräilee verkkaisesti uuteen päivään. On ilo ja kunnia saada olla mukana tekemässä Metsän Aika- kalenteria.

Maarit Soini Metsän aika -kalenterin taitto

Maarit Soini – taitto

Olen graafinen suunnittelija, yrittäjä ja kahden nuoren äiti. Olen työskennellyt parikymmentä vuotta visuaalisen suunnittelun parissa mm. mainostoimistoissa.

Metsä on ollut osa minua lapsuudesta asti. Synnyinkodin ikkunoista näkyvissä metsissä isä teki talvisin metsätöitä. Me lapset rakensimme majan kuusen alle ja barbeille huvilan kallionkielekkeelle. Oli ihan normaalia, että muurahaiset vilistivät säärtä pitkin. Metsään on nyt aikuisenakin helppo mennä – kuin ystävän luo.

Olen positiivisesti metsittynyt. Olen oppinut metsäkävelyn voimaannuttavan vaikutuksen, ja sen, ettei mikään voita suomalaisen metsän kauneutta eri vuodenaikoina. Usein kävelyilläni ikuistan tuota hurmaavuutta, ja jaan kuvia kalenterin some-tileille.

Metsän aika -kalenterin tekeminen on mielekästä. Oman rakkaan harrastuksen on saanut siirtää työpöydälle ja muidenkin iloksi painotuotteeksi asti.